BE YOU SALON – LASER CENTAR

RF TRETMANI PODMLAĐIVANJA

Jedna od najstarijih aparativnih metoda podmlađivanja kože su tretmani visoko frekventnim elektromagnetnim talasima odnosno radio-frekvencijama. Be You ima u ponudi nekoliko različitih uređaja koji koriste ovu tehnologiju.
BE YOU SALON – LASER CENTAR

RF TRETMANI PODMLAĐIVANJA

Jedna od najstarijih aparativnih metoda podmlađivanja kože su tretmani visoko frekventnim elektromagnetnim talasima odnosno radio-frekvencijama. Be You ima u ponudi nekoliko različitih uređaja koji koriste ovu tehnologiju.

ŠTA JE RADIO-FREKVENTNO PODMLAĐIVANJE KOŽE?

Termalna stimulacija dermisa radio-frekventnim talasima se u poslednje 2 decenije uspostavila kao najefikasnija alternativa hirurškim ili laserskim tretmanima podmlađivanja kože. Postoji nekoliko različitih vrsta RF tretmana: monopolarni RF, unipolarni i bipolarni RF-a i do sada su se svi pokazali kao sigurne, neinvazivne i efektivne metode. Većina kozmetičkih RF aparata koriste standardne monopolarne, bipolarne ili višepoolarne (za telo), okrugle ili kuglaste elektrode. Najmoderniji RF aparati imaju matrični oblik sondi i nazivaju se frakcionalne radio-frekvencije, jer slično CO2 laserima ostavljaju netaknute frakcije kože i time obezbeđuju bržu regeneraciju.

Razlika FRF od ostalih aparata je i u tehnici tretiranja kože: kod standardnih RF aparata je sonda u kontinuiranom kretanju tj. Prevlačenju po koži, dok frakcionalne RF koriste pečatni metod koji je kontrolisaniji pri podizanju temperature. U poslednje vreme je trend zatezanja izuzetno zahtevnih regija gde je koža izgubila više od 70% elastina i kolagena tkzv. Mikronidling RF aparatima (link na tu stranicu).

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI OD RF TRETMANA?

Radio-frekventni tretmani podrazumevaju podizanje temperature dermalnog sloja kože do 42C koja je dovoljna da indukuje proces stvaranja novih kolagenih vlakana. Tokom samog tretmana visoka temperatura izaziva spiralizaciju postojećih kolagenih vlakana tj. Njihovo skupljanje i senzori u koži šalju informacije mozgu da je hitno potrebno generisati nova kolagena vlakna.

Vizuelni efekat direktno nakon tretmana je da je koža blago crvena i da su sitne bore skoro nestale i koža se sledeća dva dana zateže zbog toga što su se kolagena vlakna spiralisala. Međutim taj pseudoefekat zatezanja nestaje nakon nekoliko dana i pravi efekti nastaju nakon otprilike mesec dana, kada su proizvedena nova kolagena i elastin vlakna i dermalni sloj se ponovo ispuni jedrinom i svežinom.

KOLIKO TRAJE TRETMAN I KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

Tretmani po određenoj regiji RF aparatima traju oko 20 do 30 minuta i rade se 4 puta jednom nedeljno za puni efekat. (Be You ima na raspolaganju 4 različita aparata za RF zatezanje kože: Meso Byton za lice, Ultra LIPO za telo, Body & Face Contour za lice i telo,
Scroll to Top