BE YOU SALON – LASER CENTAR

UKLANJANJE TETOVAŽA, PIGMETNIH FLEKA, AKNI I SITNIH BORA

Be You Laser Centar poseduje više laserskih aparata za uklanjanje promena na koži. Ovi tretmani se izvode isključivo u prisustvu lekara.
BE YOU SALON – LASER CENTAR

UKLANJANJE TETOVAŽA, PIGMETNIH FLEKA, AKNI I SITNIH BORA

Be You Laser Centar poseduje više laserskih aparata za uklanjanje promena na koži. Ovi tretmani se izvode isključivo u prisustvu lekara.

KOME JE NAMENJENO

Svima onima koji žele da na brz i efikasan način uklone tetovaže, čak i one u boji, parcijalno ili u potpunosti. Onima koji su već skidali tetovaže Q-switched laserom i još imaju tragove boje. Onima koji žele da uklone pigmentaciju kože, sitne bore ili ožiljke od akni.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO

Broj neophodnih tretmana varira u zavisnosti od brojnih kriterijuma, kao što su boja kože i tetovaže, položaj tetovaže, količina mastila, površina i eventualni ožiljci. U proseku je potrebno od 5 do 10 tretmana, u razmaku od mesec dana. Za uklanjanje pigmentnih fleka, sitnih bora i ožiljaka od akni potrebno je u proseku dva tretmana.

KOLIKO TRAJE JEDAN TRETMAN

Trajanje tretmana zavisi od dimenzija tetovaže i boja od kojih se sastoji ili od dimenzije i broja pigmentnih fleka. Za tetovaže ili male pigmentne fleke malih dimenzija tretman može trajati nekoliko minuta. Za višebojne tetovaže srednjih i većih dimenzija, kao i za veći broj tetovaža, tretman može trajati do 30 minuta.

DA LI JE TRETMAN BOLAN

Klijent može osećati izvesnu nelagodu tokom tretmana. Nelagoda je u većini slučajeva podnošljiva, ali se može dodatno ublažiti zahvaljujući sistemu hlađenja.

ŠTA TREBA URADITI NAKON TRETMANA

Na koži većine klijenata može se pojaviti beličasta fleka nalik kokicama u trajanju od oko 20 minuta, a nakon toga i edem (nadutost) i crvenilo koje može potrajati 2-3 dana. U retkim slučajevima mogu se pojaviti sitni plikovi i blago krvarenje za koje lekar može prepisati odgovarajući preparat.
LASER CENTAR

KAKVE REZULTATE MOŽETE OČEKIVATI?

Nekoliko nedelja nakon tretmana primetne su sledeće promene: mastilo počinje da bledi, a na pojedinim mestima počinje lagano da beli. Nakon svakog tretmana boje postaju sve svetlije. Svetlija koža oko tetovaže je privremenog karaktera i prolazi u roku od nekoliko meseci. Konačni rezultat je vidljiv tek nekoliko meseci nakon poslednjeg tretmana.

TRETMANI HIPERPIGMENTACIJE, OŽILJAKA OD AKNI I SITNIH BORA

Staračke pege i fleke od sunca, ožiljci od akni i sitne bore mogu se tretirati tehnologijom pikosekond lasera.

Tretman je bezbolan, ali se ne sme vršiti na osunčanoj koži. Odmah nakon tretmana na koži se može pojaviti „frosting“ efekat (sivo-bela krasta). Prvih 10 minuta nakon tretmana klijent oseća blagi svrab; mrlja će promeniti boju i postajaće sve tamnija u naredne dve nedelje nakon čega će nestati, a regija na kojoj su tretirani ožiljci i bore će se oljuštiti i ponovo poprimiti prirodnu boju.

Klijent će morati da zaštiti tretiranu regiju kremom za sunčanje barem 6-8 nedjelja nakon tretmana.

Scroll to Top