BE YOU SALON – LASER CENTAR

ULTRAZVUČNA LIPOLIZA - KAVITACIJA

Ultrazvučna lipoliza je metoda kojom se bez hirurške intervencije razlažu i odstranjuju masti iz potkožnog masnog tkiva. Moguće je smanjiti obim od 4 do 8cm tokom terapije od 6 tretmana.
BE YOU SALON – LASER CENTAR

ULTRAZVUČNA LIPOLIZA - KAVITACIJA

Ultrazvučna lipoliza je metoda kojom se bez hirurške intervencije razlažu i odstranjuju masti iz potkožnog masnog tkiva. Moguće je smanjiti obim od 4 do 8cm tokom terapije od 6 tretmana.

ŠTA JE ULTRAZVUČNA LIPOLIZA ILI KAVITACIJA?

Ultrazvučna lipoliza ili ultrazvučna kavitacija je nehiruška procedura, kao jednostavnija i najisplativija alternativa liposukciji. U ovoj proceduri su objedinjene tri tehnologije – ultrazvuk, radiofrekvencija i vakumska masaža sa RF. Nakon uspešno sprovedene kavitacije potreban je podsticaj organizmu da se oslobodi ostatka masnih ćelija kroz limfni sistem. Mehanička vakuumska masaža, kao i zagrevanje bipolarnom radiofrekvencijom podstiču metabolizam i limfni sistem. Tehnologija multipolarne radiofrekvencije se koristi za zatezanje opuštene kože nakon gubitka težine.

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI OD TRETMANA KAVITACIJE?

Tretmanom kavitacije postiže se razgradnja masnih ćelija, odvajanje i rastvaranje masti, smanjivanje masnih elemenata, poboljšanje kvaliteta protoka i brzina cirkulacije kroz tkiva.

Važno je napomenuti da se kavitacijom uništavaju lokalizovane masne naslage i da to nikako nije metoda za rešavanje problema preterane gojaznosti.

KOLIKO TRAJE TRETMAN ULTRA LIPO APARATOM?

Preporuka je da se radi kura od 6 do 10 tretmana, dva puta nedeljno u trajanju od 30 do 45 minuta po tretmanu.

Sam efekat tretmana je usko povezan sa podsticanjem limfnog sistema i krvotoka, zbog toga se uz tretman kavitacije preporučuje i drenaža vakuum sondom sa bipolarnim RF. Pošto organizmu treba vremena da hidrolizuje otpuštene trigliceride i da izbaci sve produkte raspada masnih ćelija, kao i da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana je minimum 4 dana. Trajanje tretmana je maksimalno 50 minuta, što je dozvoljena gornja granica izloženosti ultrazvuku ove frekvencije i intenziteta.

Iako je metoda neinvazivna i bezbolna organizam je u stresu, jer treba da preradi i izbaci produkte raspada masnih ćelija, pa je dozvoljeno ukupno od 6 do 10 ponavljanja tretmana u jednom ciklusu, nakon čega se pravi pauza od jednog meseca.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO PRE NEGO ŠTO VIDITE REZULTATE?

Efekti su vidljivi već nakon prvog tretmana, a nakon kure smanjenja u obimu su od 3 do 6 cm u zavisnosti od klijenta.

Scroll to Top